~ Νησίδα Λόγου
Η Νεγρεπόντη Κατερίνα είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Πατρών. Μεγάλωσε στον Πειραιά και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Μήλο. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος Αναπτυξιακών Γλωσσικών Διαταραχών, του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Επιπλέον είναι κάτοχος πτυχίου με τίτλο «Εθελόντρια Διερμηνέας Ολικής Επικοινωνίας και Νοηματικής Γλώσσας» της Πανελλήνιας Αντικωφωτικής και Λογοθεραπευτικής Οργάνωσης Πατρών.
Από το 2019 παρείχε στη Μήλο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που αποσκοπούσαν στην αξιολόγηση και αποκατάσταση δυσκολιών επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας και σίτισης, τόσο σε παιδιά όσο και σε εφήβους. Από τον Ιανουάριο του 2022, διατηρεί το κέντρο ειδικών θεραπειών «Νησίδα Λόγου» όπου είναι επιστημονικά υπεύθυνη.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας συνεργάστηκε με κέντρα ειδικών θεραπειών στον Πειραιά και στην Αθήνα. Επιπλέον, εργάστηκε ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία, αναλαμβάνοντας παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές(ΔΑΔ). Σε επίπεδο εθελοντισμού, υπήρξε Λογοθεραπεύτρια στη «Κιβωτό του Κόσμου» στο παράρτημα του Πειραιά.
Για την διεκπεραίωση της πτυχιακής της εργασίας, συνεργάστηκε με το νοσοκομείο Πατρών ΄΄Άγιος Αντρέας΄΄ καθώς είχε αναλάβει τον σχεδιασμό θεραπευτικής παρέμβασης αναλφάβητης ενήλικα με νευρογενή διαταραχή ομιλίας.
Ως μέρος της συνεχούς της επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων. Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένες από αυτές: P.E.C.S (Picture Exchange Communication System), TEACCH (Treatment and Education of Autistic and Communication Handicapped Children), Social Stories, Intensive Interaction και γλωσσικόπρόγραμμα MAKATON. Έχει επίσης εκπαιδευτεί σε τεχνικές θεραπευτικής παρέμβασης στη στοματική κοιλότητα οι οποίες αφορούν στη βελτίωση ομιλίας και σίτισης - Οral Placement Therapy level 1, Οral Placement Therapy level 2 καθώς και στο Feeding Therapy. Έχει εκπαιδευτεί στο λογισμικό αξιολογητικό εργαλείο ΠΡΗ(προσαρμογή-Πράξη-Προσέγγιση) ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για αξιολόγηση και αποκατάσταση Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής, Τραυλισμού καθώς και σεμινάρια για την οπτική αντίληψη και πώς αυτή επηρεάζει την ανάγνωση.
Είναι εκπαιδευμένη ώστε να χορηγεί σταθμισμένα αξιολογητικά εργαλεία όπως: Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου(ΔΕΛ), Δοκιμασία Πληροφοριακής και Γραμματικής Επάρκειας (Εικόνες Δράσης), ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ. Εκτός από τις συνεχείς της εκπαιδεύσεις, η ίδια έχει ολοκληρώσει αρκετούς ομαδικούς εποπτικούς κύκλους και τη παρούσα περίοδο βρίσκεται σε ατομική συστηματική εποπτεία.
Έχει υπάρξει διοργανώτρια και ομιλήτρια με θέματα όπως «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ», «ΖΩΗΡΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΕΠ-Υ;» απευθυνόμενη τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς.
Τέλος, μέσω του συλλόγου της, έχει υπάρξει ομιλήτρια σε webinar με τίτλο «Η ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ: ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ». Τέλος, ήταν ομιλήτρια στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, όπου μαζί με συναδέλφους της, παρουσίασαν πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγαν με θέμα : «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ».
~ Νησίδα Λόγου
Η Αντωνία Μουστάκα είναι απόφοιτη του τμήματος εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι από τον Πειραιά και από τον Σεπτέμβριο του 2022 συνεργάζεται με το Κέντρο μας.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία και στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, στην Αθήνα. Τα προηγούμενα χρόνια, συνεργαζόταν με κέντρα ειδικών θεραπειών του Πειραιά, παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης και θεραπευτικής παρέμβασης σε παιδιατρικό πληθυσμό. Εξειδικεύεται στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.) καθώς έως τώρα έχει ολοκληρώσει τους πρώτους δύο κύκλους, συνολικής διάρκειας 80 ωρών: «Η νευρολογική βάση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης και οι λειτουργικές εκδηλώσεις της», «Αρχές αξιολόγησης δυσλειτουργιών αισθητηριακής ολοκλήρωσης».
Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδεύσεων σχετικά με: Αναπτυξιακή Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού (DCD), Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ). Επιπρόσθετα, έχει εκπαιδευτεί ως προς την αξιολόγηση και παρέμβαση διαταραχών γραφοκινητικής επίδοσης (Δυσγραφία). Η ίδια, βρίσκεται σε συνεχή ατομική εποπτεία.
~ Νησίδα Λόγου
Η Μουζάκη Νίκη κατάγεται από την Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Είναι πτυχιούχος Παιγνιοθεραπεύτρια από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα». Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών & Δραματοθεραπευτών και εν δυνάμει μέλος της European Association for Psychotherapy.
Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένες μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Σχολική Ψυχολογία, στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Διαχείριση Διαζυγίου Γονέων καθώς και στην Παιδική Παχυσαρκία - Διατροφικές Διαταραχές παιδιών και εφήβων.
Ταυτόχρονα, εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στη χορήγηση του ψυχομετρικού τεστ νοημοσύνης Wisciii, στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με ΔΑΔ (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές), στο LifeCoaching καθώς και στη Δημιουργική Εποπτεία Ψυχολόγων & Ψυχοθεραπευτών.
Κατά το παρελθόν απασχολήθηκε ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Ημέρας πλαισιώνοντας παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, σε κατασκηνώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε οικοτροφεία, στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε βιωματικά/ ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών, σε σχολές γονέων καθώς και σε ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα Κέντρων Διατροφής.
Κατά τη παρούσα χρονική περίοδο, συνεργάζεται με Κέντρα Ειδικών Θεραπειών ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρια. Παράλληλα, διδάσκει στις Μεταπτυχιακές σπουδές Παιγνιοθεραπείας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Τέλος, έχει υπάρξει αθλήτρια πετοσφαίρισης σε επίπεδο πρωταθλητισμού και συνεχίζει προσφέροντας ψυχολογικές υπηρεσίες σε αθλητές και αθλήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.
~ Νησίδα Λόγου
Η Ζυγοπούλου Μαρία κατάγεται από την Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως επίσης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσηςτου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου της Ρώμης Τορ Βεργκάτα και στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠανεπιστημίουΜακεδονίας.
Κατά το παρελθόν, εργάστηκε σε δομές γενικής και ειδικής εκπαίδευσης καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Κατά το τρέχον χρονικό διάστημα, ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης. Στο Κέντρο μας, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων καθώς και ψυχοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην εκπαίδευση παιδιών με ΔΑΦ και πιο συγκεκριμένα στην ενίσχυση των προσαρμοστικών τους συμπεριφορών.
Τέλος, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια, όπως επίσης και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Επιπρόσθετα, έχει πραγματοποιήσει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία. Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένες από αυτές:
- Fachantidis, N., Syriopoulou-Delli, C. K., &Zygopoulou, M. (2018). Τhe effectiveness of socially assistive robotics in children with autism spectrum disorder. International Journal of Developmental Disabilities, 66(2), 113-121.
- Ζυγοπούλου, Μ. (2020). Εκπαίδευση και Υποστήριξη γονέων. Στο Χ. Συριοπούλου (Επίμ.), Πρώιμη Παρέμβαση και Συμβουλευτική της Οικογένειας νηπίων και παιδιών με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού, (σσ. 60-99). Αθήνα: Gutenberg.
- Ζυγοπούλου, Μ. (2021). ΔιδασκαλίαΜαθηματικών σε μαθητές/τριες με ΔιαταραχέςΦάσματοςΑυτισμού στη γενική τάξη. Στο Χ. Συριοπούλου (Επίμ.), Παράλληληστήριξη με την αξιοποίησημέσωνΤεχνολογίας για άτομα με ΔιαταραχέςΦάσματος Αυτισμού, (σσ. 63-120). Εκδόσεις Γρηγόρη.
- Zygopoulou, M. (2022). A systematic review of the effect of robot mediated interventions in challenging behaviors of children with autism spectrum disorder. Proceedings of the 4th ETLTC International Conference on ICT Integration in Technical Education (ETLTC2022).
~ Νησίδα Λόγου
Η Τσόλη Χρυσούλα κατάγεται από την Κοζάνη. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή.
Τη παρούσα χρονική περίοδο εργάζεται ως παράλληλη στήριξη σε δημοτικό σχολείο της Μήλου. Στο Κέντρο μας, αναλαμβάνει τη θεραπευτική πλαισίωση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες.
Για την προσωπική επαγγελματική της εξέλιξη, έχει παρακολουθήσει εποπτικά σεμινάρια που αφορούν στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών ενώ κατά το τρέχον χρονικό διάστημα βρίσκεται και υπό ατομική εποπτεία.
22870-22206
Καθημερινές : 14.00 - 21.00